We gaan verhuizen! Afscheid van Rijnsburg…

VERKOCHT en GEKOCHT!!

Het regenden berichtjes in Huize Paauw nadat we het Te Koop bord in onze tuin lieten plaatsen door de makelaars! Waarom was de meest gestelde vraag.. waarom willen we dit mooie plekje in Rijnsburg verlaten, én Waar gaan jullie dan heen?

Vier jaar zijn we bezig geweest met de voorbereidingen van ons fantastische plan, de grond (2000 m2) achter onze woning aan de Oegstgeesterweg met erop een mooie bollenschuur was de plek waar mijn schoonvader Bram Paauw zijn kwekerij had. Hoe mooi was het idee dat we daar iets mee konden gaan doen? De bollenschuur zou een gezellig Theehuis kunnen worden waar ik mijn bakbedrijf in kon gaan vestigen, met boven twee kamers B&B. De tuin achter de schuur zou door mijn man Bram omgetoverd worden tot een moestuin van 1200m2. Een klus welbesteed aan Bram! De moestuin zou een heerlijke rustige plek zijn voor de bezoekers van de locatie Dagbesteding (mijn beroep) die we hier zouden gaan creëren. De wethouders hebben onze mooie plannen omarmd en waren enthousiast, we hebben de herbestemming en vergunningen rond gekregen dus de vlag kon uit! Totdat een aantal omwonenden hun elf ! bezwaren indienden bij de Gemeente. Na een heleboel gerek en gestrek, en een nare sfeer op het laantje kon de Gemeente de bezwaren zo van tafel af vegen. Onze jubel stemming was van korte duur, de omwonenden hebben de beslissing van de Gemeente voor de rechter gesleept. Onbegrijpelijk, het Theehuis zou juist een gezellige plek voor ontmoetingen worden op een prachtig stukje Oud- Rijnsburg met een sluitingstijd om 18.00 uur…

Het wachten zijn we beu, maar vooral de vreselijke sfeer die naar verwachting niet zal verbeteren voor ons. Soms moet je je plan bijstellen en dat hebben we gedaan! Bram en ik zijn positieve denkers en ondanks dat de beslissing om ons mooie plekje te verkopen best even zeer deed stonden we beide achter het besluit. Nadat het bord in de tuin gezet werd zijn we met ons leuke kleine caravannetje een week op Funda strooptocht gegaan én vonden wat we zochten! We deden een bod et voilà we kochten een droom boerderij! En wat voor een, op 3 hectare grond kunnen we ons uit gaan leven in Noord-Groningen, Beerta om precies te zijn! Achter de statige Heren Boerderij bevind zich een stal van wel 55 meter diep waarin een paardenpension gevestigd is -over een andere boeg gesproken- Achter het boerenerf, waar ook onze kippen en varkentjes Toos en Truus een heerlijk leven zullen krijgen, vind je een prachtige minicamping welke 15 plekken biedt. Omarmd door het groen is het hier heerlijk rustig toeven met een doorkijkje naar de wei waar we dagelijks de paarden uit het pension naartoe zullen brengen. In de boerderij en stal zullen we twee B&B gaan vestigen met naast de boerderij uiteraard een Theetuin waar onze gasten en voorbij fietsende passanten kunnen gaan genieten van mijn taartjes, High Tea of een kleine lunch.

De dozen zijn bijna allemaal ingepakt want op 1 december verhuizen we, een ‘klein’ stukje verderop in ons mooie Nederland. We hebben er ontzettend veel zin in om opnieuw een paradijsje te creëren en hopen velen van jullie te verwelkomen! We willen iedereen in Katwijk en omgeving bedanken voor hun enthousiasme na mijn Heel Holland Bakt avontuur en het ophalen van al die taartjes die ik mocht bakken, ook alle High Tea gasten die voor zoveel gezelligheid zorgden aan onze tafel. Wij zijn klaar voor een nieuw begin, onze avonturen kan je blijven volgen op Facebook en Instagram! Zien we jullie in Beerta?

| Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Pippi Langkous |

Gepubliceerd: 2 november 2021