Tartiflette

Crockpot recept

Dit heerlijke gerecht is echt Comfortfood! Ik heb het leren eten in de ‘Haute Savoie’ in Frankrijk op de skipiste. Het legt een flinke basis voor een paar flinke afdalingen na lunch! Maar ook thuis is het een favoriet, die ik met regelmaat uit mijn oventje tover. Met een groene salade erbij heb je er een heerlijke maaltijd aan. Nu ik de blije bezitter ben van een Crockpot, heb ik ontdekt dat het gerecht hieruit een succes is!

Ingredienten

3 eetl olijfolie

1 kilo aardappels, in schijfjes mét schil

3 uien, in halve ringen

2 tenen knoflook, grof gesneden

250 gram spekreepjes

200 gram crème fraiche

1 thl zout

2 thl zwarte peper

1 thl chili vlokken

2 thl tijm

1 reblochon kaas

werkwijze

Giet de olijfolie op de bodem van de Crockpot (*) schaal. Doe alle ingrediënten in de schaal, behalve de reblochon kaas. Meng ze goed door elkaar. Duw het aardappel mengsel een beetje aan. Snijdt de reblochon kaas overdwars doormidden en leg deze met de snij kant naar beneden op de aardappels. Met de deksel op de pan, stoof je dit gerecht in 5 uur op de hoogste stand van de slowcooker gaar. Tijd genoeg om een heerlijke strandwandeling te gaan maken, en bij thuiskomst een lekkere salade klaar te maken.

Eet Smakelijk!

Salade… botersla, tomaat, komkommer, gekookt eitje, zwarte olijven, met een Franse mosterd dressing. Denk hierbij aan olijfolie, wittewijnazijn, honing, grove mosterd, chili vlokje, zout en peper.

(*) wanneer je geen Crockpot (slowcooker) hebt, kan dit gerecht prima in de oven bereidt worden. In dat geval kook je de aardappel schijfjes 5 minuten voor. De ovenschaal vul je op dezelfde manier als die van de Crockpot. Bak het gerecht 1 uur op 200 graden. Prik in de aardappelschijfjes om de gaarheid te bepalen. Geef het gerecht eventueel iets langer de tijd om te garen.

 

DutchEnglishFrenchGerman