Sinterklaas slof

Krant recept

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas hoort natuurlijk iets lekkers op tafel te staan! De lekkere geuren van speculaas specerijen en amandelspijs zorgen voor een warme sfeer in huis, met de topping van de frisse mandarijn crème met een vleugje Amaretto is deze slof onmisbaar tijdens pakjesavond!

 

Slofdeeg

160 gr roomboter, 140 gr witte basterdsuiker, 20 gr los geklopt ei, 6 gr bakpoeder, rasp van een halve citroen, 250 gr patentbloem, 1 mespuntje zout, 3 thl speculaas specerijen (Het recept voor mijn pittige variant vind je op mijn website)

 

Kneed alle ingrediënten tot een samenhangend deeg. Verpak deze in plastic folie en laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.

 

Amandelspijs

250 gr amandelspijs, aangemaakt met een 1/2 eitje en een slokje Amaretto. Je hebt een wat slappe spijs nodig zodat je deze goed kan verspreiden over het deeg. (Vind een recept om amandelspijs zelf te maken op mijn website)

 

Mandarijn crème, met een vleugje Amaretto

250 gr mascarpone, 250 gr slagroom, 25 gr suiker, 1 mandarijn rasp en sap, 3 eetlepels Amaretto

 

Klop de slagroom met de suiker stijf, klop hier de mascarpone, mandarijn rasp en sap, en de Amaretto door. Doe de creme over in een spuitzak met een rond spuitmondje.

 

Samenstellen

Verwarm de oven voor tot 175 graden.

Kneed het slofdeeg even door en rol het uit tot 1 cm dikte. Steek met de slofring een plak deeg uit, laat de slofring om het deeg zitten.

Verspreid de amandelspijs over het deeg, laat 1 cm langs de rand vrij.

Bak de slofbodem in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Laat deze helemaal af koelen. Tijdens de afkoeltijd kan je de mandarijn crème maken.

Spuit ‘dopjes’ crème langs de rand van de slof, en vul de gehele bodem vervolgens in met de dopjes crème.

Verdeel de partjes van 1 mandarijn over de slof en versier met sinterklaas snoepgoed en kruidnootjes.

 

Fijne pakjes avond!

Liefs, Ine

DutchEnglishFrenchGerman