Pumpkin-Spice Cake met Stoofperen

Krant Recept

Voor in de plaatselijke krant schreef ik deze heerlijke geurige herfst cake!

De herfst is gekomen, terwijl ik mijn recept uitschrijf is het buiten 18 graden. We genieten dit jaar van een Indian Summer, ofwel een oudewijvenzomer met heerlijk na-zomer weer! Echter… mijn zelf samengestelde potje met Pumpkin-Spice staat klaar, om allerlei heerlijke baksels en gerechten mee op smaak te brengen. Het is een specerijen mengsel overgewaaid uit Amerika, het ruikt zo lekker dat ik het niet kon laten om er iets mee te maken om te delen met mijn inmiddels trouwe lezers! Even een bedankje tussendoor voor de leuke reacties op de recepten die ik iedere maand in de Rijnsburger en de Katwijkse post  plaats!
De cake die ik bedacht heb zit vol met herfstige smaken, het ruikt heerlijk hier in huis! Denk aan Stoofperen gepocheerd in Mandarijnschil, Kaneel, Chilipeper en Pumpkin-Spices met Pecan noten… Snel aan de slag zou ik zeggen.

De recepten voor Pumpkin-Spice en de Stoofperen vind je ook op mijn website! Maak de stoofperen een dag van tevoren zodat ze klaar staan voor gebruik. Natuurlijk kan je voor de peren je eigen recept gebruiken… De Pumpkin-Spice is te vervangen met koek kruiden, die anders smaakt maar ook heerlijk is.

Voor de Cake..

200 gr stoofperen (in partjes gesneden)

40 gr pecan noten (grof gehakt), 100 gr suiker

250 gr patentbloem

½ thl zout

2 thl pumpkin-spice

2 thl bakpoeder

2 eieren

100 gr roomboter

100 gr karnemelk

Vet de bakvorm in, ik heb mijn mooie zeeuwse-knoop vorm gebruikt, maar een appeltaart vorm volstaat prima!

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Doe alle ingrediënten behalve de stoofperen en noten in de mixerkom en mix deze kort, als het beslag egaal is dan ben je klaar om een taaie cake te voorkomen. Spatel de noten door het beslag en giet deze in de bakvorm. Rankschik de peren partjes op het beslag en duw licht aan. Plaats de vorm in de oven en laat cake in 50 minuten gaar bakken. Pen de oven pas tegen het einde van de baktijd om instorten te voorkomen! Prik met een sateh prikker om de gaarheid te bepalen. Laat de cake 5 minuten staan en stort hem uit de vorm.

Met en kopje thee erbij is het genieten in het na-zomer zonnetje!

Laten jullie weten of het gelukt is?
Facebook: INE Baking and Dining Together – Instagram: ine paauw – Website: www.inepaauw.nl

DutchEnglishFrenchGerman