Kruidige Pikante Stoofperen

Crockpot recept

Deze stoofperen heb ik gepocheerd in mijn slowcooker, een crockpot die toch wel een geweldige aanwinst is in Huize Paauw! Inmiddels heb ik er veel verschillende gerechten in gemaakt en iedere keer is het een succes!

Deze dames hebben 3 uur liggen badderen op de hoogste stand van de crockpot. Je kan ze ook in een pan op het fornuis klaarmaken, reken dan een uur sudder tijd op het laagste vuurtje.

De pikante, kruidige smaak is helemaal doordrongen in de zoete peren en zijn verassend van smaak! Je kan ze overal bij serveren, bijvoorbeeld als desert met een bol vanille of kaneel ijs… Ik heb ze in een cake verwerkt, het recept is ook op mijn website te vinden. De Herfst Cake, die ik bedacht voor een recept in de plaatselijke krant. De Pumpkin-Spice (ook het recept voor dit mooie mengsel staat op mijn website) en Pecan noten die ook door de cake zitten maakt het geheel tot een ware smaak sensatie! Heerlijk met een kopje thee in de tuin nu we dit jaar van zo een mooie Indian Summer mogen genieten…

…2 mandarijnen, sap en rasp

1 liter kokend water

2 kg zoete stoofperen (Geiser Wildeman)

225 gr poedersuiker

4 etl grof gehakte verse gember

4 etl honing

1 rode chilipeper in ringetjes

2 kaneel staafjes

… Schil de peren en dompel ze onder in de crockpot schaal (pan) met het kokende water.

…Voeg alle ingredienten toe en roer voorzichtig om.

…Met de deksel op de crockpot laat je de peren 3 uur (hoogste stand) pocheren. (In de pan, 2 uur op het laagste vuurtje met een plaatje eronder)

…Haal de peren voorzichtig uit het vocht. En serveer, of stop ze in de Herfst Cake die je ook terug vind tussen mijn recepten!

Een dag later zijn de peren nog lekkerder.

Eet Smakelijk, Liefs Ine

DutchEnglishFrenchGerman