Aubergines uit de oven met tomatensaus

#iamfoodies

Het recept voor dit rijke auberginegerecht haalde ik uit het Foodies Magazine, November 2019. Iedere maand valt dit mooie blad bij mij op de deurmat en ga ik er snel mee aan de keukentafel zitten met een kop thee om al die heerlijke food inspiratie tot me te nemen… dit verrukkelijke ovenschaaltje aten wij leeg met olijvenbrood en een mooie uitgesproken toch frisse rode wijn. Goeie start van het weekend hoor!
De foto die ik maakte van dit gerecht poste ik op mijn Instagram: InePaauw. Hiermee werd mijn foto de #iamfoodies van de week! (45/2019)  Hoe leuk is dat?!

•Voor 4 personen

2 aubergines, zout en peper, 100ml olijfolie, 1 grote ui in parten gesneden, 3 tenen knoflook grof gehakt, 3 takken rozemarijn, 400gr tomaten gepureerd, 2 tomaten in grove stukken, 1 bol buffelmozzarella.
• Halveer de aubergines en snijd elke helft 3 maal in vanaf de punt tot va. 1cm van de steel. Bestrooi alle snijplanken met zout, leg ze in een vergiet en laat va. 30minuten staan.
• Spoel de aubergines af en dep ze droog. Verhit de olijfolie in een ruime overbestedingen pan. Leg de aubergines met het snijplank in de hete olie en bak ze op matig vuur 6-7 minuten, tot ze mooi donker gebakken zijn.
• Verwarm de oven voor op 180 graden. Keer de aubergines om e verdeel ui, knoflook, en de rozemarijn rondom de aubergines. Bak nog 3-4 minuten, tot de ui glazig wordt. Voeg de tomaten en de gepureerde tomaten toe en bestrooi met zout en peper.
• Scheur mozzarella in stukjes en verdeel over het geheel, maar zorg dat de vorm van de aubergines nog mooi zichtbaar is. Bak het geheel 20-25minuten in de oven.
• Lekker met olijvenbrood en olijfolie.

Dit recept heb ik direct overgenomen uit Foodies, November 2019 blz 85

@Foodiesmagazine; Bedankt voor de leuke vermelding op Instagram.

DutchEnglishFrenchGerman