Ine bakt! Heel Holland Bakt, aflevering 3

Aflevering 3, óp naar 4! 

Met een betere tijdsplanning en minder zenuwen reed ik naar Maarsbergen voor de opnames van aflevering 3, spannend want ik besef me maar al te goed dat ik moet presteren om weer verder te mogen in deze wedstrijd!  Het thema deze week is cake.. geen mouse, geen gelatine… moet goed komen toch? Ik ben op zoek gegaan naar creatieve ideeen, mijn naked cake;  ‘Naked Berries and Cream’ had een basis van een mooie olijfolie. De combinatie met lemoncurd, bosbessen en bramen was heerlijk! Toefjes creme ertussen, basilicum cress en vlierbloesem maakte het een zonnig, sierlijk geheel!  

 

Bij de technische opdracht ging het vreselijk mis! De zwanensoesjes die we moesten maken lukte zeker niet bij iedereen. Vreemd want soesjes maken moet voor ons toch niet al te moeilijk zijn! Ook ik heb ze al vaak gemaakt, maar in de tent leken mijn zwanen meer op shoarma broodjes met knoflooksaus….. we hebben er maar om gelachen! De druk, de tijd, de spulletjes, alles is zo anders daar… het maakt dat je niet scherp denkt, dat je twijfelt over de simpelste stappen die je moet zetten tijdens het bakken. Gelukkig konden de juryleden Robert, Janny en Andre van Duin er ook om lachen… ! Gauw vergeten en snel naar de volgende opdracht dan maar.. 

Het spektakelstuk, een ‘het-is-niet-wat-je-denkt’ taart was de opdracht. Één met een verrassing erin. Chocolade, vanille, karamel en sinaasappel met likeur waren de smaken die ik gebruikt heb voor mijn ‘rol-m-maar-op-met-een-slok’ taart.  Een borreltje verstopt in mijn taart leek me een leuk idee! Eentje voor alle drie de jury leden. Het bleek een verkeerde gedachten om de borreltjes in een glaasje te doen, beter was een chocolade bolletje waarin het slokje zat. De cake heb ik in lange banen gesneden, en ingesmeerd met chocolade ganache. Deze heb ik opgerold en op de taartbodem gezet. Bij het opensnijden zie je dan mooie lijntjes, wat een mooie sierwaarde heeft als je de taart open snijdt.  

 

Na de pittige jurering mag ik tóch naar naar de volgende aflevering, dé broodweek! Om mezelf hierop voor te bereiden heb ik een dag mee gewerkt bij de turkse bakker in de Hoornes. Hij liet mij allerlei tips and tricks zien! ‘Spas heval’ daarvoor nog! Wat ik het leukste vind aan mijn hhb avontuur? Dat ik er zoveel van geleerd heb! Nu hop naar aflevering 4!! 

 

Gepubliceerd: 21 september 2017

DutchEnglishFrenchGerman