Ine Bakt! Heel Holland Bakt, aflevering 8

De Finale,

Helaas is voor mij het feest voorbij, 3 miljoen kijkers zagen mij verliezen in de halve finale. Toch was ik aanwezig bij de finale, die door Hans werd gewonnen.

Vol adrenaline voelde ik mij de week na de halve finale. De Heel Holland Bakt stoomtrein waar ik uit moest stappen druist nog door in mijn hoofd. De opdrachten voor de finale had ook ik al ontworpen, geoefend en ingediend, en mijn jurkjes hingen klaar. Mooie ‘empileurs’ zou ik maken, stapelgebakjes in patisserie stijl. En natuurlijk een prachtige ‘royal wedding cake’. Deze moest geheel in het wit zijn, zoals de jurk die ik koos om te dragen. Nu kon ik ontspannen naar de tent in Maarsbergen rijden, mét mijn familie en vrienden om bij de prijsuitreiking te zijn van de finalisten. Vreemd natuurlijk, want als je zover gekomen bent als de halve finale, dan wil je de finale ook bakken! Leuk was het om met mijn man en kinderen, mijn ouders en vrienden de plek te kunnen laten zien waar ik 7 weekeinden vertoefd heb. en leuk was het om alle bakkers weer bij elkaar te hebben, en de oud bakkers van vorig seizoen weer te ontmoeten. Hans is de gelukkige winnaar geworden van Heel Holland Bakt 2017, een terechte winnaar. Wat was hij hoed, en jong! Hij gaat nu een boek schrijven met zijn recepten erin. Een beetje jaloers zijn we allemaal… maar vooral blij dat we zo een mooie ervaring hebben beleefd en zo een lieve ‘bak vrienden groep’ gekregen hebben. Heel Holland Bakt 2017, je was fantastisch, ik heb met volle teugen genoten!

Het HHB avontuur zit erop, eerst maar eens bijkomen tijdens de komende zomervakantie met de beentjes omhoog en de zon op mijn neus…

Hierna ben ik klaar voor mijn volgende bak stap, hou mijn website maar goed in de gaten!       

Gepubliceerd: 13 november 2017

DutchEnglishFrenchGerman