Ine bakt! Heel Holland Bakt, aflevering 7

De Halve Finale..

De voorbereidingen voor de halve finale waren extra spannend.  Het hing erom, als je zo ver gekomen bent, wil je naar de finale! Met een goed gevoel reed ik naar Maarsbergen, jurkjes mee en gaan! Na een korte briefing duiken we meteen de tent in met de eerste opdracht, een Saint Honoré taart.Hhet bleek een Franse klassieker te zijn met een bladerdeeg bodem, waar gevulde soesjes opgezet worden. De soesje moeten gedoopt zijn in karamel. In het midden een opgespoten werk van crème Chibouste. Complex taartje dus. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven door mijn favoriete smaken Pistache en framboos in te gebruiken. Een verrukkelijk resultaat, al zeg ik het zelf!

De technische opdracht werd en Estherhazy taartje uit Bulgarije… Een klein taartje met 5 technieken in wel heel weinig tijd!

Tja en dan de Spektakel opdracht, helaas betekende deze opdracht het einde van mijn geweldige Heel Holland Bakt avontuur! Met de opdracht, Decoratie beslag, maakte ik een Back in Dubai taart, gevuld met de heerlijke Arabische smaken uit mijn jeugd. Ik ben op gegroeid in Dubai waar ik hele warme herinneringen aan heb. Jammer genoeg was mijn vulling nog niet opgesteven, en liep deze uit de naad eruit… zo zie je maar. Één klein foutje en je moet naar huis. Maar wat was het ongelovelijk leuk!

   

Gepubliceerd: 5 november 2017

DutchEnglishFrenchGerman