Mijn betoog voor ‘De Optimist’ van NPO radio 1

De optimist NPO Radio 1, 25 oktober 2017

Mijn betoog.

 

Steek je hoofd boven het maaiveld uit..

Gekozen worden als één van de 10 bakkers voor het televisie programma Heel Holland Bakt wordt je niet zomaar. Het vergt nogal wat technische kennis op bak gebied. Toen ik mezelf aanmelden vandaag een jaar geleden ben ik dan ook direct hard aan de slag gegaan om mijn kennis verder te ontwikkelen!

Ik ben Ine Paauw, de trotse halve finalist uit het programma Heel Holland Bakt. Heel onwerkelijk vond ik het toen ik na alle audities gebeld werd met de mededeling dat ik 1 van de bakkers was geworden! Om zover te komen heb ik alles uit de kast moeten trekken. De technieken die ik mijzelf tot in de diepe uren van de nacht heb aangeleerd voor het programma wil ik nu overbrengen aan anderen. De plannen staan, ik ga workshops aanbieden om mijn kennis over te dragen aan anderen!

Thuis ben het liefste in mijn keuken bezig, een plek van samenkomen. Mijn passie voor koken en bakken ontstond in het Midden-Oosten waar ik opgroeide. Als kind vond het toen al heerlijk om in de keuken te zijn waar de warme geuren van specerijen op die van parfum leken. Het inspireerde mij om later zelf aan de slag te gaan met heerlijke ingrediënten!

Mijn boodschap luidt dan ook als volgt; Steek je hoofd boven het maaiveld uit, ga uit je comfortzone en ontwikkel je passie. Deel deze met anderen en geef jezelf elke keer een nieuwe uitdaging!

Gepubliceerd: 6 december 2017

DutchEnglishFrenchGerman