Bestel boek ‘Bakken met Ine’

Hallo, wij zijn Bram en Ine

In 2013 ontmoette we elkaar en waren we op slag verliefd, samen waren we op zoek naar een nieuwe start. We delen zoveel passies met elkaar… culinair eten, samen kokkerellen, buiten zijn, de tuin, samen naar de markt, een mooi glas wijn, we houden van een bourgondische levensstijl. Al snel trouwden we en delen we met elkaar 6 kinderen en hebben inmiddels 6 kleinkinderen.

 

In December van 2021 gooide wij ons roer om… ons mooie huis in Rijnsburg (ZH) hebben we verkocht met het perceel erachter waar Opa Bram zijn bloemkwekerij had en waar Bram opgroeide. Een heerlijke plek met een prachtige Engelse bloementuin rondom de bollenschuur. Fijne tijden hebben we er beleefd, het leven leefden we voornamelijk buiten. Bram als tuinman en ik als bloemetjes plukster... kopje koffie op zijn tijd en een mooi glas wijn voor in het zonnetje!  Onze hangbuikzwijntjes Toos en Truus knorde er lustig op los en de kippetjes scharrelde heerlijk in de tuin rond.

 

Na mijn deelname aan het leukste bakprogramma op de televisie; Heel Holland Bakt waar ik in 2017 Halve Finalist werd, ben ik mijn bakbedrijf begonnen en ben ik bak kilometers gaan maken.

Het is waanzinnig leuk om de mooie creaties ambachtelijk te bereiden in mijn keuken. Mijn passie heb ik gevonden! De mooiste taarten vlogen mijn thuisbakkerij uit en veel gezellige gasten vonden hun weg naar de HighTea tafel die we iedere zaterdag beschikbaar stelden in Rijnsburg om samen een mooi culinair HighTea menu te serveren.

 

Nadat ik een rubriek in de plaatselijke krant had waar ik maandelijks een bakrecept voor publiceerde staat er inmiddels staat er een boek op mijn naam, in ‘Bakken met INE’ vind je mijn 50 favoriete bak recepten. Het was hoog tijd om mijn werk te bundelen waaronder de 19 recepten voor de mooie taarten die ik ontwierp voor HHB. Het boek is geschreven voor zowel de onervaren als de ervaren thuisbakker!

 

De smaken die ik gebruik in de keuken komen voort uit mijn jeugd waar ik als jong meisje heb ik gewoond met mijn ouders en broer als expat-gezin in Jeddah, Saoedi-Arabië en in Dubai, de Verenigde Arabische Emiraten. Hier ging ik naar internationale scholen. Ik groeide op met mensen uit allerlei verschillende culturen en landen. Thuis  zorgen de dienstmeisjes voor ons en kookten de heerlijkste gerechten uit verre oorden. Op deze manier kwam ik in aanraking met de wereldkeuken.
Naast alle internationale indrukken had het Midden-Oosten ook veel moois te bieden. Zo ging ik graag mee naar de souk. Dat is een authentieke Arabische markt waar dagverse groente, fruit en vis maar zeker ook de specerijen verkocht werden.
Onderhandelen over de prijs vond ik misschien nog wel het leukste. Met mijn blauwe ogen was dat nooit een probleem. Snel naar huis met de aanwinsten om daar mooie gerechten te bereiden waar ik altijd mee mocht helpen. Hier ontstond mijn passie voor koken en bakken. De warmte, de geuren, de smaken. Ik vind het heerlijk om in de keuken te zijn waar de geuren van specerijen op die van parfum lijken en de basis vormen voor mijn baksels en kookkunsten.

 

Op de set van Heel Holland Bakt, op het mooie Landgoed Maarsbergen ontstond het geweldige plan om van onze Bollenschuur in Rijnsburg een Theehuis te maken, met een sierlijke moestuin voor dagbesteding en B&B kamers. Natuurlijk moest ik iets doen met de passie die ik ontdekt had! Helaas moesten we deze plannen vaarwel zeggen, niet iedereen was blij met onze ideeën… Het was tijd om een nieuw plan te bedenken.

 

We vonden al snel de prachtige Oldambster Herenboerderij uit het jaar 1870 in Oost-Groningen.

 

En soms… moet je snel switchen in het leven! We kochten en binnen 3 maanden kregen we de sleutel en woonden we plotseling in het kleine dorpje Beerta. 

De rust, de ruimte, en het prachtige landschap maakt dat we ons hier al heel snel ontzettend thuis voelden. Stugge Groningers hebben we nog niet ontdekt! Sterker nog, wat een warm onthaal voelen wij! We zijn iedere dag nog vol verwondering over ons prachtige nieuwe bezit. Onze Droomboerderij! De indrukwekkende stal met zijn waanzinnig mooie houten constructie, waar we voor een aantal prachtige paarden zorgen. Het werken met de paarden vinden we machtig. Achter het boerenerf bevindt zich een minicamping, geheel omarmt door het groen, prachtige hoge bomen zoals die bij een boerderij horen. Met het Rustpunt voor fietsers en wandelaars ontvangen  we genoeg gezellige reuring op het erf.

Bram is druk in de weer om een nieuwe tuin te creëren en is heerlijk bezig op zijn nieuwe tractor met de werkzaamheden die de boerderij met zich meebrengen, en ik? Ik heb een gezellige bak-keuken in de bijkeuken waar ik de broodjes bak voor de gasten op de camping! Uiteraard zullen de bezoekers van het Rustpunt iets lekkers voor bij de koffie vinden in het weekend wanneer ze neerstrijken om de beentjes even wat rust te geven…  en natuurlijk voor onze Happy Campers! We zullen onze droomboerderij stap voor stap steeds een stukje mooier en completer maken met heuse plannen voor een Bed and Breakfast en een Theetuin!

 

Toos en Truus, onze hangbuikzwijntjes en de kippetjes? Die scharrelen gewoon gezellig verder op de boerderij! En wij? Wij genieten iedere dag met volle teugen van ons nieuwe leventje!

 

Kom je een kijkje nemen? Wees welkom op Hoeve de Paauw, in Beerta Oost-Groningen! 

 

Liefs Bram en Ine Paauw

Bakery

Van Birthday Pie,  Chocolade Ganache Pie tot Cupcakes, Nougat Montelimar of een Meringue Pie, of een Bruidstaart? Bakken is het wat ik het liefste doe. Heb jij iets te vieren? Ik verzorg dit graag voor je.

 

 

Lees hier voor alle opties.

Camping

WE HEBBEN ONZE BOERDERIJ VERKOCHT PER  FEBRUARI 2023.
HELAAS KUNNEN WE GEEN BOEKINGEN VOOR HET KOMENDE CAMPING SEIZOEN AANNEMEN.

Bedankt voor jullie enthousiasme en een heerlijk 2022 waar we genoten hebben van al onze gasten op Camping Hoeve de Paauw!

Bruidstaart

Hebben jullie trouwplannen? Dan ben je ‘By INE Passie & Ambacht’ aan het juiste adres voor een prachtige Bruidstaart! Neem contact met me op, dan bespreken we alle mogelijkheden.

 

Klik hier voor meer informatie.